Pidämme huolen, että asbesti poistetaan turvallisesti ja määräysten mukaisesti kohteesta kuin kohteesta.

+ Soita nyt+358 50 0553531
 • 28+Vuoden kokemuksella
 • 100+Kohdetta vuodessa

Me Paldanilla olemme AVI:n valtuuttamia tekemään asbestikartoituksia ja -purkuja. Hoidamme työt luotettavasti ja määräysten mukaan satojen kohteiden kokemuksella.

Missä asbestia voi olla?

 • Katto- ja seinälevyt

  Asbestia on käytetty esimerkiksi asuntojen, kellareiden ja kylmiöiden katto- ja seinälevyinä. Lisäksi sitä voi olla esimerkiksi kylpyhuoneiden ja keittiöiden kaakeleiden kiinnitys- ja saumauslaastina.

 • Lattialaatat ja kokolattiamatot

  Lattialaatoissa ja kokolattiamatoissa asbestia esiintyy erityisesti rappukäytävissä ja toimistotiloissa.

 • Vesi- ja lämpöjohtojen eristeet

  Asbestin eristävien ominaisuuksien vuoksi sitä on käytetty runsaasti vesi- ja lämpöjohtojen eristeenä, myös koteloiduissa pystynousuissa ja vaakavedoissa.

 • Ilmanvaihtohormit

  Ilmanvaihtokanavoissa asbestia saattaa olla esimerkiksi asbestisementin, tiivisteiden tai eristeen muodossa.

⚠ Asbesti ja sen vaarat

Suojaamattomista purkutöistä, tai esimerkiksi rikkoutuneista putkilinjaeristeistä, irtoaa näkymättömän pieniä, hajuttomia ja teräviä hiukkasia, jotka tarttuvat hengitysteiden limakalvoihin ja leviävät keuhkojen kautta elimistöön.

Asbesti on yksi merkittävimmistä työelämässä terveydellisiä haittavaikutuksia aiheuttavista aineista, sillä altistumisen ja sen seurauksena syntyvien sairauksien toteamisen välillä on useimmiten pitkä viive, jopa 10-40 vuotta.

Asbestityöt

 • Asbestikartoitus tulee tehdä ennen purkutöiden aloittamista ennen 1994 rakennetuissa kiinteistöissä.

 • Asbestipurku tehdään alipaineistetussa tilassa asianmukaisin suojavarustein turvallisuuden takaamiseksi.

 • Purkutöiden valmistumisen jälkeen tilan puhtaus varmistetaan puhdastilamittauksella, jotta varmistutaan tilojen käyttöturvallisuudesta.

 • Nykyisin myös homesaneeraus toteutetaan asbestipurkumenetelmillä itiöiden leviämisen estämiseksi. Toteutamme myös työn jälkeiset desinfioinnit ja homeenestokäsittelyt.

Huolellisesti määräysten mukaan suoritettu asbestipurku suojaa sen tekijöitä ja kiinteistössä asioivia.

Suoritamme asbestipurkutyöt alipaineistetussa tilassa ulkopuolisten altistumisen välttämiseksi. Purkutyön suorittavat työntekijät käyttävät henkilökohtaisia moottoroituja kokonaamarit, kertakäyttöhaalareita ja hanskoja altistumisen ja pölyn purkutilan ulkopuolelle kulkeutumisen estämiseksi. Työn jälkeen tila imuroidaan huolellisesti ja jätteet toimitetaan kaatopaikalle asianmukaiseen käsittelyyn suljetuissa jätesäkeissä. Kun kaikki työvaiheet on suoritettu, tulee suorittaa vielä ns. puhdastilamittaus tilan puhtauden toteamiseksi.

→ Otsonointi ja desinfiointi

Soita arviota ja tarjousta varten tai ota yhteyttä!